Fordele ved en hustandsvindmølle

En hustandsvindmølle producerer strøm døgnet rundt, året rundt (når det blæser, og det gør det næsten altid i Danmark), og kan sikre ejeren billig energi til opvarmning. 

Den laver elektricitet, så længe vinden blæser, uanset hvad der ellers sker i verden. Og energiprisernes udsving får langt mindre betydning.

Den er god for miljøet – både det nære og det globale. En husstandsvindmølle kan levere energi til opvarmning  i hus og stald, og dermed erstatte fossile energikilder. Den grønne samvittighed er vigtig for mange.

 

Flere fordele:

  • En husstandsvindmølle reducerer el-udgifterne: Undersøgelser viser at egenproduktion af energi resulterer i betydelige energibesparelser. Mange købere bliver nemlig mere opmærksomme på deres eget forbrug og forsøger dermed at nedsætte det. Især hvis du kombinerer din husstandsvindmølle med en anden energikilde, kan du virkelig få et uvurderligt udbytte. Du bør kigge på dit nuværende forbrug og undersøge, hvor meget du kan spare.

  • En husstandsvindmølle reducerer CO2 udledningen: Du får muligheden for at være med til - på en konkret og effektiv måde - at reducere CO2 udslippet. En husstandsvindmølle kan især bidrage til at udfase oliefyr, samt reducere dit forbrug.

  • Den producerer strøm, så længe vinden blæser: Så længe vinden blæser så bliver der i princippet produceret strøm. Kvaliteten, typen, størrelsen og alderen påvirker præcist hvor meget.

  • En husstandsvindmølle er en langsigtet løsning: En husstandsvindmølle holder i 20-30 år. Der går således mange år før du igen skal overveje at investere i en husstandsvindmølle igen.

  • Du kan sælge den overskydende strøm: Som forklaret længere nede så kan du tjene penge på din husstandsvindmølle ved at sælge din overproduktion af strøm til det kollektive el-net.

  • Din bolig stiger i værdi: Det er meget moderne at investere i grøn energi. Derfor vil de grunde, hvor en husstandsvindmølle allerede er opstillet være mere attraktiv for købere.