Derfor skal du købe en varmepumpe

HVAD SKAL JEG VÆLGE?

Går du med tanker om at få en løsning med varmepumpe, eventuelt i kombination med solvarme og solceller, er det vigtigt, at du kontakter en erfaren installatør eller Søndersø Energi til at gennemgå varmeanlægget i din bolig. Så er du sikker på, at få den optimale løsning til netop dit hus.

VELEGNET TIL ALLE BOLIGTYPER

Alle boliger kan i princippet udnytte en løsning med varmepumpe – uanset om du vælger en løsning med jordvarme eller luft-til-vand. Eneste forudsætning er, at der findes et vandbåret varmesystem med gulvvarme og/eller radiatorer, som kan levere varme til boligen med en fremløbstemperatur på max 55°C, når det er koldest.

Hvilken løsning, du skal vælge, beror blandt andet på de fysiske forhold (f.eks. er der plads til nedgravning af jordslanger) og de konkrete økonomiske forhold (investeringens størrelse, hvor lang tid går der, før anlægget har tjent sig selv ind osv.).

Praktiske forhold spiller også ind. F.eks. skal en luft til vand-varmepumpe placeres uden for huset. Der skal også tages hensyn til lydniveau (afstand til naboer), plads i bryggers eller fyrrum til jordvarmeanlægget osv.

DIMENSIONERING AF ANLÆGGET

Det er vigtigt, at et varmepumpeanlæg dimensioneres rigtigt. Det skal være stort nok til, at det kan levere tilstrækkeligt varmt vand til, at alle i husstanden f.eks. kan komme i bad om morgenen.Ved jordvarmeanlæg er det er helt afgørende, at der er beregnet et tilstrækkeligt antal meter af jordslange til nedgravning.

BESTÅENDE RADIATORSYSTEM

De fleste radiatorsystemer kan genbruges i et nyt system baseret på en varmepumpe. Det er imidlertid vigtigt, at radiatorerne er dimensionerede som et såkaldt lavtemperaturanlæg. Er dette ikke tilfældet, kan det være nødvendigt at udskifte radiatorerne med nogle større, og det spiller naturligvis ind på størrelsen af investeringen.

GARANTI PÅ VORES VARMEPUMPER/JORDVRAMEANLÆG

15 ÅRS TOTAL TRYGHED

Når du køber en varmepumpe hos os, får du tilbudt en Total Tryghed-aftale, som kan forlænges i op til 15 år. Aftalen skal tegnes, når anlægget er nyt, og sikrer dig frie servicetilkald i tilfælde af driftstop, frie reservedele og de lovpligtige hovedeftersyn.

LOVPLIGTIGT SERVICEEFTERSYN

Varmeanlæg baseret på en varmepumpe skal ifølge loven have udført et årligt serviceeftersyn. Derfor kan du med fordel tegne en serviceaftale hos os.
Kontakt os for nærmere info.